Evaluation of transparency, temperature, dissolved oxygen content and level of Erzurum Porsuk puddle water in terms of fish culture

Erzurum Porsuk Göleti suyunun sıcaklığı, çözünmüş oksijeni, pH'sı ve berraklığı aylara göre incelendi. Yüzey su sıcaklığı 4 0C -25 0C arasında değişti. Berraklık yönünden yapılan: secchi disk ölçümlerinde maksimum değer Ekim 1995'te 120 cm ve minimum değer ise Ağustos 1996'da 20 cm ol...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Published in:Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi Vol. 34; no. 2; pp. 151 - 155
Main Authors: YANIK, Telat, AYIK, Özer, ATAMANALP, Muhammed, KOCAMAN, E.Mahmut
Format: Journal Article
Language:English
Published: Atatürk Üniversitesi 2003
Subjects:
Online Access:Get full text
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Erzurum Porsuk Göleti suyunun sıcaklığı, çözünmüş oksijeni, pH'sı ve berraklığı aylara göre incelendi. Yüzey su sıcaklığı 4 0C -25 0C arasında değişti. Berraklık yönünden yapılan: secchi disk ölçümlerinde maksimum değer Ekim 1995'te 120 cm ve minimum değer ise Ağustos 1996'da 20 cm olarak kaydedildi. Elde edilen veriler dikkate alınarak yapılan değerlendirmede, gölette sazan türlerinin özellikle aynalı sazanın başarıyla yetiştirilebileceği sonucuna varıldı. Temperature, dissolved oxygen, pH and limpidity of Erzurum Porsuk Puddle water were investigated on monthly basis. Surface water temperature changed from 4 0C to 25 0C. In terms of limpidity, maximum secchi- disc value was determined as 120 cm in October 1995, and minimum value was recorded as 20 cm in August 1996. Considering all of the data, it was found that the Porsuk puddle's water was very suitable for culture of Cyprinid species, especially for mirror carp.
Bibliography:TTAR
ISSN:1300-9036