II. Ulusal Aşçılık Kampı’nın Ardından
Ustaların ustası Aydın Yılmaz’ın “Mesleğimiz Aşçılık Sanatımız Pişirmek” düsturuyla ve Harper Pennington’ın “Milletin gücü aşçıların elindedir.” sözünden esinlenilerek “Daha güçlü bir aşçılık için” sloganıyla yola çıkan AŞOMDER’in (Aşçılık Okulu Mezunları Derneği) öncülüğünde düzenlenen Mengen Beled...
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Format: | Journal Article |
Language: | Turkish |
Published: |
01-01-2016
|
Subjects: | |
Online Access: | Get full text |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Summary: | Ustaların ustası Aydın Yılmaz’ın “Mesleğimiz Aşçılık Sanatımız Pişirmek” düsturuyla ve Harper
Pennington’ın “Milletin gücü aşçıların elindedir.” sözünden esinlenilerek “Daha güçlü bir aşçılık için” sloganıyla yola çıkan AŞOMDER’in (Aşçılık Okulu Mezunları Derneği) öncülüğünde
düzenlenen Mengen Belediyesi, Mengen Kaymakamlığı, Mengen Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi (Aİ- BÜ) Mengen Meslek Yüksekokulu ve Öztiryakiler Endüstriyel Mutfak A.Ş.’nin proje ortağı olduğu “II. Ulusal Aşçılık Kampı” 20-30 Nisan tarihleri arasında Mengen’ de düzenlendi. I. Aşçılık Ulusal Kampı’ndan farklı olarak bu yıl üniversite ayağının yanı sıra üç gün lise öğrencileri de kampa alındı. Alanında uzman Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi mezunu profesyonel ustaların ve Türkiye’nin farklı üniversitelerinde görev yapan akademisyenlerden oluşan yaklaşık 90 kişilik bir ekibin aylarca çalışması ile aşçılığı yeni nesillere nasıl anlatabiliriz, bildiklerimizi onlarla nasıl paylaşabiliriz, bu güne kadar yapılan organizasyonlardan farklı ne yapabiliriz, aşçılığa gönül vermiş kişileri nasıl birleştirebiliriz sorusuna yanıt olarak ortaya çıkmış bir sosyal sorumluluk projesidir Ulusal Aşçılık Kampı. Burada amaç bir haftada bu mesleğe gönül vermiş öğrenci ve akademisyenlere aşçılık mesleğini öğretmek değildi. Sadece beyinlere, gönüllere aşçılıkla ilgili küçük bir dokunuş yapmaktı. |
---|