Tuz: Gıdalardaki algısı, fonksiyonları ve kullanımının azaltılmasına yönelik stratejiler

Tuz insanlığın ilk çağlarından beri gıdanın lezzetini ve dayanıklılığını artırmak için kullanılmaktadır. Yapısındaki sodyum ile vücutta sıvı ve elektrolit dengesinin sağlanmasında ve kan basıncının düzenlenmesinde önemli rol oynayan tuz, fazla tüketildiğinde başta kalp hastalıkları olmak üzere pek ç...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Published in:Akademik Gıda Vol. 16; no. 3; pp. 361 - 370
Main Authors: Arıcı,Muhammet, Genç,Seda, Akgün,Banu
Format: Journal Article
Language:Turkish
Published: Sidas Medya Ajans Tanıtım Danışmanlık Ltd. Şti 01-03-2018
Subjects:
Online Access:Get full text
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Be the first to leave a comment!
You must be logged in first