Azotla Gübrelemenin Kırmızı Biber Bitkisinin Tepe ve Kök Gelişimi İle Bazı Bitki Besin Maddesi İçerikleri Üzerine Etkisi

Kı rm ı z ı toz biberi üretiminde kullan ı lan Kahramanmaraş kı rm ı z ı biber çeşidi serada azotlu gübreleme ile denemeye al ı nm ışt ı r. Toprağa artan miktarlarda uygulanan azotlu gübre 25 ve 50 ppm N düzeylerinde bitkinin tepe ve kök ürün miktar ı n ı ve P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn ve Mn içerikleri...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Published in:Journal of Agricultural Sciences (JAS) Vol. 2; no. 3; pp. 21 - 23
Main Authors: Yaşar Kasap, Bülent Topcuoğlu, S. Rıfat Yalçın
Format: Journal Article
Language:English
Turkish
Published: Faculty of Agriculture, Ankara University 01-08-1996
Subjects:
Online Access:Get full text
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Kı rm ı z ı toz biberi üretiminde kullan ı lan Kahramanmaraş kı rm ı z ı biber çeşidi serada azotlu gübreleme ile denemeye al ı nm ışt ı r. Toprağa artan miktarlarda uygulanan azotlu gübre 25 ve 50 ppm N düzeylerinde bitkinin tepe ve kök ürün miktar ı n ı ve P, K, Ca, Mg, Fe, Cu, Zn ve Mn içeriklerini artt ı rı rken 100 ve 150 ppm N düzeylerinde an ı lan bu parametreler azalma e ğilimi göstermiştir. Azot içeri ği azotlu gübrenin artan miktarlardaki uygulamalar ı ile ilgili olarak sürekli artm ışt ı r.
ISSN:1300-7580
2148-9297
DOI:10.1501/Tarimbil_0000000278