Search Results - "Uran, Harun"

  • Showing 1 - 19 results of 19
Refine Results
  1. 1

    Effects of cooking methods and temperatures on nutritional and quality characteristics of anchovy (Engraulis encrasicholus) by Uran, Harun, Gokoglu, Nalan

    Published in Journal of food science and technology (01-04-2014)
    “…The aim of this study was to determine the nutritional and quality characteristics of anchovy after cooking. The fish were cooked by different methods (frying,…”
    Get full text
    Journal Article
  2. 2

    Avokado (Persea americana Mill.) Çekirdeğinden Renk Maddesinin Ekstraksiyonu ve Karakterizasyonu by Şanlıdere Aloğlu, Hatice, Kaynarca, Gülce Bedis, Uran, Harun

    “…Aavokado çekirdeğinden üç farklı çözgen (etanol, metanol ve saf su) ve iki farklı su banyosu (ultrasonik ve klasik) kullanılarak renk maddesi elde edilmeye…”
    Get full text
    Journal Article
  3. 3

    Laktuloz İlave Edilerek Üretilen Sucukların Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi by URAN, Harun, ŞANLIDERE ALOĞLU, Hatice, ÇETİN, Bayram

    Published in Tekirdağ Ziraat Fakültesi dergisi (30-12-2020)
    “…Laktuloz, probiyotik bakterilerin gelişimini teşvik eden prebiyotik özelliğe sahip bir disakkarittir. Gıda endüstrisinde kullanımı giderek artmakta olup,…”
    Get full text
    Journal Article
  4. 4

    Determination of the effect of ethyl pyruvate on the surface contamination of sausage to Listeria monocytogenes by using Q‐PCR assay by Cetin, Bayram, Ucak Ozkaya, Gulsum, Uran, Harun, Durak, Muhammed Z.

    Published in Journal of food safety (01-12-2019)
    “…In this study, we examined the effect of ethyl pyruvate on the efficacy of the inactivation of Listeria monocytogenes on the surface of sausage samples by…”
    Get full text
    Journal Article
  5. 5

    Laktuloz ilave edilerek üretilen sucukların bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi by Uran,Harun, Aloğlu,Hatice Şanlıdere, Çetin,Bayram

    Published in Tekirdağ Ziraat Fakültesi dergisi (01-01-2021)
    “…Laktuloz, probiyotik bakterilerin gelişimini teşvik eden prebiyotik özelliğe sahip bir disakkarittir. Gıda endüstrisinde kullanımı giderek artmakta olup,…”
    Get full text
    Journal Article
  6. 6

    Laktuloz Ilave Edilerek Vretilen Sucuklami Ban Kalite OzeUiklerinin Belirlenmesi by Uran, Harun, Aloğlu, Hatice Şanlidere, Çetin, Bayram

    Published in Tekirdağ Ziraat Fakültesi dergisi (01-01-2021)
    “…Probiotic meat products are relatively new and not well known area of the meat industry. According to the results, the addition of lactulose did not cause any…”
    Get full text
    Journal Article
  7. 7

    Effects of Chitosan Treatment on the Quality Parameters of Shrimp (Parapenaeus longirostris) during Chilled Storage by Bingol, Enver Baris, Bostan, Kamil, Varlik, Candan, Uran, Harun, Alakavuk, Didem Ucok, Sivri, Nuket

    “…This study was conducted to investigate the effects of chitosan treatment on the quality criteri as of shrimps for a long time "in chilled" storage. Fresh…”
    Get full text
    Journal Article
  8. 8
  9. 9
  10. 10

    Effects of packaging atmospheres on the quality and shelf life of Beef steaks by URAN, Harun, TOPUZ, Osman Kadir, YERLIKAYA, Pinar, GOKOGLU, Nalan

    Published in Veteriner fakultesi dergisi (2011)
    “…Bu çalışmada sığır etinin kalitesi ve raf ömrü üzerine paketleme atmosferlerinin etkileri incelenmiştir. Sığır biftekleri değişik atmosfer koşulları (A = %70…”
    Get full text
    Journal Article
  11. 11

    Quality changes of fish patties produced from anchovy during refrigerated storage by Yerlikaya, P, Gokoglu, N, Uran, H

    Published in European food research & technology (01-03-2005)
    “…Quality changes of anchovy patties at the storage temperature of 4 °C were investigated. After patties had been prepared using minced anchovy meat they were…”
    Get full text
    Journal Article
  12. 12

    Utilization of Pulsed Electric Field (PEF) Technique in Meat and Seafood Processing by Berkay Kopuk, Recep Güneş, Harun Uran

    “…In the food industry, using of new preservation and processing technologies, which may be an alternative to traditional methods, is becoming increasingly…”
    Get full text
    Journal Article
  13. 13

    Gıda işletmelerinde kullanılan suların gıda güvenliği yönünden incelenmesi by Çetin,Bayram, Aloğlu,Hatice Şanlıdere, Uran,Harun, Yanardağ Karabulut,Şeyda

    Published in Akademik Gıda (01-04-2016)
    “…Hijyenik açıdan güvenilir gıda üretilebilmesi için gıda işletmelerinde hammadde, personel ve işletme hijyeni kadar su hijyeni de önemlidir. Günümüzde halen su…”
    Get full text
    Journal Article
  14. 14
  15. 15
  16. 16
  17. 17

    Vurgulu Elektrik Alan (PEF) Tekniğinin Et ve Su Ürünlerinin İşlenmesinde Kullanımı by Kopuk, Berkay, Güneş, Recep, Uran, Harun

    “…Gıda endüstrisinde, geleneksel yöntemlere alternatif olabilecek yeni muhafaza ve işleme teknolojilerinin kullanımı giderek önem kazanmaktadır. Bu yeni ve…”
    Get full text
    Journal Article
  18. 18

    Et ve su ürünlerinde Transglutaminaz enziminin kullanım olanakları by Yılmaz,İsmail, Uran,Harun, Özabravcı,Arzu

    “…Transglutaminaz (TGaz) enzimi proteinler arası çapraz bağ oluşumunu ve çeşitli tepkimeler ile protein modifikasyonunu sağlayabilen önemli bir enzimdir…”
    Get full text
    Journal Article
  19. 19

    İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BESLENME ALIŞKANLIKLARI ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA by Harun URAN

    Published in İstanbul Aydın Üniversitesi Dergisi (01-01-2011)
    “…Beslenme, insanoğlunun yaşamını devam ettirebilmesi için vazgeçemeyeceği bir zorunluluktur. Düzenli ve doğru beslenen fertlerin oluşturduğu bir topluma sahip…”
    Get full text
    Journal Article