Search Results - "Turkish journal of agriculture : food science and technology"

Refine Results
  1. 1

    Debittering Process of Lupin (Lupinus albus l.) by Ultrasound Pre-treatment by Baltacıoğlu, Cem, Özcan Tarım, Asiye

    “…Bu çalışma, acı baklanın (Lupinus albus L.) acılığı giderme sürecinde bir ön işlem yöntemi olarak ultrasonun etkinliğini araştırarak, genel kalitesini ve besin…”
    Get full text
    Journal Article
  2. 2

    Farklı Demirli Gübre Uygulamalarının Kivi Yapraklarının Klorofil, Aktif Demir ve Besin Elementi İçeriklerine Etkileri by Tarakçıoğlu, Ceyhan, Türüdü, Derya

    “…Bu çalışma, topraktan Fe-EDDHA, Fe-DTPA, Fe-HBED ve FeSO4 ile yapraktan Fe-DTPA, Fe-EDTA, FeSO4 ve Fe-Nano gübre uygulamalarının kivi bitkisinde demir (Fe)…”
    Get full text
    Journal Article
  3. 3

    Pinus brutia İbrelerinde Ağır Metal-Fungal Mikrobiyota Etkileşiminin Metagenomik Karakterizasyonu by Çebi Kılıçoğlu, Melike

    “…Ağır metallerin biyolojik olarak ıslahında alternatif bir çözüm olarak funguslar etkili bir yöntem olarak kabul edilmektedir. Çalışmanın amacı, uzun süreli…”
    Get full text
    Journal Article
  4. 4

    Anadolu-T Etlik Piliç Ebeveyn Hattının Elde Edilmesinde Kullanılan Saf Hatların Canlı Ağırlık ve Yumurta Verim Değişimleri by Oğuzhan, Emrah, Sarıca, Musa

    “…Türkiye’de etlik piliç ebeveyn ıslah çalışmaları 2015 yılında saf hatlar kullanılarak yeniden başlatılmıştır. Bu çalışmalarda A1 ve A2 ana hatları ile B1 ve B2…”
    Get full text
    Journal Article
  5. 5

    Gümüşhane İlindeki Halk Çeşmesi Sularının Kalitesinin İncelenmesi ve Cryptosporidium spp. Varlığının PCR Yöntemiyle Araştırılması by Atasever, Mustafa, Mazlum, Halit, Çevik, Burak, Üzüm, Halil

    “…Bu çalışmada Gümüşhane’nin Merkez ve ilçelerindeki (Kelkit, Şiran, Köse, Kürtün ve Torul) 97 halk çeşmesinden alınan su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve…”
    Get full text
    Journal Article
  6. 6

    Türkiye`deki İstilacı Kınkanatlılar (Insecta: Coleoptera) Üzerine Analiz ve Değerlendirme by Kekillioğlu, Aysel, Bıçak, Zekerya

    “…Dünya üzerinde yaşayan en kalabalık canlı grubu olan böcekler, doğal yaşam alanlardan başka yerlere taşınmaları durumunda önemli sorunlara neden…”
    Get full text
    Journal Article
  7. 7

    Bazı Gıda Koruyucuları ve Farklı Ambalaj Materyalinin Kaymağın Raf Ömrü Üzerine Etkisi by Baykuş, Aslınur, Ocak, Elvan, Sarımurat, Şerif

    “…Bu çalışmada üç farklı konsantrasyonda iki farklı gıda koruyucusu [askorbik asit (100, 250, 500 ppm) ve potasyum sorbat (1500, 2000, 3000 ppm)] ve yenilebilir…”
    Get full text
    Journal Article
  8. 8

    Bıldırcın Karma Yemlerine Katkı Maddesi Olarak Brokoli Tozu Kullanımının Performans ve Yumurta Kalitesine Etkisi by Tüzün, Ahmet Engin, Gül, Esra Tuğçe, Olgun, Osman, Yıldız, Alpönder

    “…Bu çalışma brokoli çiçeği tozunun yumurtlayan bıldırcınların rasyonlarında katkı maddesi olarak kullanımının performans ve yumurta kalitesine etkisini…”
    Get full text
    Journal Article
  9. 9

    Zenginleştirilmiş Çevre Şartlarının Beç Tavuklarında Performans, Davranış, Kesim, Karkas ve Et Kalite Özelliklerine Etkisi by Karataş, Murat, Boz, Mehmet Akif

    “…Bu çalışmada beç tavuklarına kapalı yetiştirme şartlarında uygulanan çevresel zenginleştirmenin besi performansı, kesim ve et kalite özellikleri ile bazı…”
    Get full text
    Journal Article
  10. 10

    Ordu İlindeki Anıt Ağaçlar ve Bağlantılı Ekoturizm Rotaları by Şentürk, Eda, Yeşil, Pervin

    “…Anıt ağaçlar, korunması gereken doğal miraslardır. Fiziksel ve sosyo-kültürel özellikleri ile sıradan ağaçlardan ayrılırlar. Bir ağacın yüksekliği, taç çapı,…”
    Get full text
    Journal Article
  11. 11

    Mikrodalga Destekli Damıtma Sistemi Kullanılarak Anadolu Adaçayı (Salvia fruticosa MILL.) Bitkisinin Sap ve Yapraklarından Elde Edilen Uçucu Yağ Sonuçlarının Karşılaştırılması by Genç, Abdullah, Doğan, Habib

    “…Bu çalışmada öncelikle endüstriyel boyutta bir damıtma sistemine mikrodalga desteğinin nasıl sağlanacağı noktasında benzetim çalışmaları yapılmış ve…”
    Get full text
    Journal Article
  12. 12

    Karma Yeme Kapya Biberi (Capsicum Annum cv. Kapija) Tozu İlavesinin Bıldırcınlarda Performans, Yumurta Kalitesi ve Yumurta Sarısı Rengi Üzerine Etkisi by Gül, Esra Tuğçe, Tüzün, Ahmet Engin, Olgun, Osman, Yıldız, Alpönder

    “…Bu çalışmanın amacı yumurtlayan bıldırcın karma yemlerine katkı maddesi olarak kapya biberi (Capsicum Annum cv. Kapija) tozu ilavesinin performans ve yumurta…”
    Get full text
    Journal Article
  13. 13

    Kastamonu Sarımsak İşleme Tesisleri Durum Analizi, Sorunları ve Beklentileri by Ünal, Hüseyin Güran

    “…Sarımsak gerek lezzeti, gerekse sağlığa faydaları sebebiyle geniş kullanım alanı bulmaktadır. Dünyada ve Türkiye’de sarımsak üretimi ve tüketimi artmaktadır…”
    Get full text
    Journal Article
  14. 14

    Yapay Aydınlatma Şiddeti ve Süresinin Hidroponik Tekniği İle Yetiştirilen Fesleğen Bitkisinin Verimine Etkisi by Uğur Yegül, Burak Şen

    “…Bu çalışmada aydınlatma veriminin en yüksek olduğu spektrum olan soğuk beyaz ve tam spektrum ışık kullanılarak farklı ışık şiddetleri ve sürelerinin geniş…”
    Get full text
    Journal Article
  15. 15

    Kıl, Honamlı ve Kabakulak Keçilerinde CMTM2 ve CSN1S1 Genlerinde Çoklu Doğumla İlişkili InDel Varyantların Belirlenmesi by Bahar Argun Karslı, Ebru Demir

    “…Alfa S1 kazein (CSN1S1) ve CKLF benzeri MARVEL transmembran alanı içeren protein 2 (CMTM2) gen bölgelerinde meydana gelen insersiyon ve delesyon (InDel) gibi…”
    Get full text
    Journal Article
  16. 16

    Susamın (Sesamum indicum) Sağlık Üzerine Bazı Etkileri by Kurt, Cemal

    “…Zengin bir protein kaynağı olan susam, yağ elde etmek amacıyla yetiştirilen ilk bitkilerden biridir ve dünyanın birçok ülkesinde tarih öncesi çağlardan beri…”
    Get full text
    Journal Article
  17. 17

    Doğu Anadolu Bölgesindeki Sığırcılık İşletmelerinde Hayvan Sağlığı ve Refahı Uygulamaları: Erzurum İli Aşkale İlçesi Örneği by Koçyiğit, Rıdvan, Yanar, Mete, Aydın, Recep, Özdemir, Veysel Fatih, Ergün, Oğuz Fatih, Bayram, Bahri, Diler, Abdulkerim, Şat, Onur

    “…Bu çalışma, Erzurum ili Aşkale İlçesindeki süt sığırcılığı işletmelerinde hayvan sağlığı uygulamaları ve sığır yetiştiricilerinin hayvan refahı konusunda…”
    Get full text
    Journal Article
  18. 18

    Farklı Yöntemlerle Pişirilen Araujıa Sericifera’nın (Ağaç bamya) Biyoaktif, Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi: Çok Kriterli Karar Verme Analizi by Çeviker, Cansu, Dedebaş, Tuğba, Dursun Çapar, Tuğba

    “…Ülkemizde ağaç bamya olarak bilinen Araujia sericifera Güney Amerika’ya özgü istilacı, yaprak dökmeyen ipeksi bir bitkidir. . Birçok sebze sahip olduğu…”
    Get full text
    Journal Article
  19. 19

    Çevre Kirliliği Açısından Traktör Egzoz Emisyon Test Yöntemlerinin Önemi by Durgut, Mehmet Recai

    “…Birçok Avrupa ülkesinde hava kirliliği dolayısıyla çevrenin korunması önemli konuların başında gelmektedir. İsviçre’de yapılan araştırmalar, karayolu dışı…”
    Get full text
    Journal Article
  20. 20

    Taşköprü Sarımsağında Üretim Alışkanlıkları ve Sorunları by Ünal, Hüseyin Güran

    “…Dünya’da ve Türkiye’de sarımsak üretimi ve tüketimi artmaktadır. Fakat Türkiye’nin dünya sarımsak üretimi içindeki payı geçtiğimiz 30 yılda %4 den %0.4…”
    Get full text
    Journal Article