Search Results - "Turkish journal of agriculture : food science and technology"
-
1
Debittering Process of Lupin (Lupinus albus l.) by Ultrasound Pre-treatment
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (15-10-2024)“…Bu çalışma, acı baklanın (Lupinus albus L.) acılığı giderme sürecinde bir ön işlem yöntemi olarak ultrasonun etkinliğini araştırarak, genel kalitesini ve besin…”
Get full text
Journal Article -
2
Farklı Demirli Gübre Uygulamalarının Kivi Yapraklarının Klorofil, Aktif Demir ve Besin Elementi İçeriklerine Etkileri
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (16-09-2024)“…Bu çalışma, topraktan Fe-EDDHA, Fe-DTPA, Fe-HBED ve FeSO4 ile yapraktan Fe-DTPA, Fe-EDTA, FeSO4 ve Fe-Nano gübre uygulamalarının kivi bitkisinde demir (Fe)…”
Get full text
Journal Article -
3
Pinus brutia İbrelerinde Ağır Metal-Fungal Mikrobiyota Etkileşiminin Metagenomik Karakterizasyonu
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (16-09-2024)“…Ağır metallerin biyolojik olarak ıslahında alternatif bir çözüm olarak funguslar etkili bir yöntem olarak kabul edilmektedir. Çalışmanın amacı, uzun süreli…”
Get full text
Journal Article -
4
Anadolu-T Etlik Piliç Ebeveyn Hattının Elde Edilmesinde Kullanılan Saf Hatların Canlı Ağırlık ve Yumurta Verim Değişimleri
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (16-09-2024)“…Türkiye’de etlik piliç ebeveyn ıslah çalışmaları 2015 yılında saf hatlar kullanılarak yeniden başlatılmıştır. Bu çalışmalarda A1 ve A2 ana hatları ile B1 ve B2…”
Get full text
Journal Article -
5
Gümüşhane İlindeki Halk Çeşmesi Sularının Kalitesinin İncelenmesi ve Cryptosporidium spp. Varlığının PCR Yöntemiyle Araştırılması
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (16-09-2024)“…Bu çalışmada Gümüşhane’nin Merkez ve ilçelerindeki (Kelkit, Şiran, Köse, Kürtün ve Torul) 97 halk çeşmesinden alınan su numunelerinin fiziksel, kimyasal ve…”
Get full text
Journal Article -
6
Türkiye`deki İstilacı Kınkanatlılar (Insecta: Coleoptera) Üzerine Analiz ve Değerlendirme
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (16-09-2024)“…Dünya üzerinde yaşayan en kalabalık canlı grubu olan böcekler, doğal yaşam alanlardan başka yerlere taşınmaları durumunda önemli sorunlara neden…”
Get full text
Journal Article -
7
Bazı Gıda Koruyucuları ve Farklı Ambalaj Materyalinin Kaymağın Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (16-09-2024)“…Bu çalışmada üç farklı konsantrasyonda iki farklı gıda koruyucusu [askorbik asit (100, 250, 500 ppm) ve potasyum sorbat (1500, 2000, 3000 ppm)] ve yenilebilir…”
Get full text
Journal Article -
8
Bıldırcın Karma Yemlerine Katkı Maddesi Olarak Brokoli Tozu Kullanımının Performans ve Yumurta Kalitesine Etkisi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (16-09-2024)“…Bu çalışma brokoli çiçeği tozunun yumurtlayan bıldırcınların rasyonlarında katkı maddesi olarak kullanımının performans ve yumurta kalitesine etkisini…”
Get full text
Journal Article -
9
Zenginleştirilmiş Çevre Şartlarının Beç Tavuklarında Performans, Davranış, Kesim, Karkas ve Et Kalite Özelliklerine Etkisi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (16-09-2024)“…Bu çalışmada beç tavuklarına kapalı yetiştirme şartlarında uygulanan çevresel zenginleştirmenin besi performansı, kesim ve et kalite özellikleri ile bazı…”
Get full text
Journal Article -
10
Ordu İlindeki Anıt Ağaçlar ve Bağlantılı Ekoturizm Rotaları
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (16-09-2024)“…Anıt ağaçlar, korunması gereken doğal miraslardır. Fiziksel ve sosyo-kültürel özellikleri ile sıradan ağaçlardan ayrılırlar. Bir ağacın yüksekliği, taç çapı,…”
Get full text
Journal Article -
11
Mikrodalga Destekli Damıtma Sistemi Kullanılarak Anadolu Adaçayı (Salvia fruticosa MILL.) Bitkisinin Sap ve Yapraklarından Elde Edilen Uçucu Yağ Sonuçlarının Karşılaştırılması
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (16-09-2024)“…Bu çalışmada öncelikle endüstriyel boyutta bir damıtma sistemine mikrodalga desteğinin nasıl sağlanacağı noktasında benzetim çalışmaları yapılmış ve…”
Get full text
Journal Article -
12
Karma Yeme Kapya Biberi (Capsicum Annum cv. Kapija) Tozu İlavesinin Bıldırcınlarda Performans, Yumurta Kalitesi ve Yumurta Sarısı Rengi Üzerine Etkisi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (16-09-2024)“…Bu çalışmanın amacı yumurtlayan bıldırcın karma yemlerine katkı maddesi olarak kapya biberi (Capsicum Annum cv. Kapija) tozu ilavesinin performans ve yumurta…”
Get full text
Journal Article -
13
Kastamonu Sarımsak İşleme Tesisleri Durum Analizi, Sorunları ve Beklentileri
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (16-09-2024)“…Sarımsak gerek lezzeti, gerekse sağlığa faydaları sebebiyle geniş kullanım alanı bulmaktadır. Dünyada ve Türkiye’de sarımsak üretimi ve tüketimi artmaktadır…”
Get full text
Journal Article -
14
Yapay Aydınlatma Şiddeti ve Süresinin Hidroponik Tekniği İle Yetiştirilen Fesleğen Bitkisinin Verimine Etkisi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (01-09-2024)“…Bu çalışmada aydınlatma veriminin en yüksek olduğu spektrum olan soğuk beyaz ve tam spektrum ışık kullanılarak farklı ışık şiddetleri ve sürelerinin geniş…”
Get full text
Journal Article -
15
Kıl, Honamlı ve Kabakulak Keçilerinde CMTM2 ve CSN1S1 Genlerinde Çoklu Doğumla İlişkili InDel Varyantların Belirlenmesi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (01-09-2024)“…Alfa S1 kazein (CSN1S1) ve CKLF benzeri MARVEL transmembran alanı içeren protein 2 (CMTM2) gen bölgelerinde meydana gelen insersiyon ve delesyon (InDel) gibi…”
Get full text
Journal Article -
16
Susamın (Sesamum indicum) Sağlık Üzerine Bazı Etkileri
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (14-07-2024)“…Zengin bir protein kaynağı olan susam, yağ elde etmek amacıyla yetiştirilen ilk bitkilerden biridir ve dünyanın birçok ülkesinde tarih öncesi çağlardan beri…”
Get full text
Journal Article -
17
Doğu Anadolu Bölgesindeki Sığırcılık İşletmelerinde Hayvan Sağlığı ve Refahı Uygulamaları: Erzurum İli Aşkale İlçesi Örneği
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (14-07-2024)“…Bu çalışma, Erzurum ili Aşkale İlçesindeki süt sığırcılığı işletmelerinde hayvan sağlığı uygulamaları ve sığır yetiştiricilerinin hayvan refahı konusunda…”
Get full text
Journal Article -
18
Farklı Yöntemlerle Pişirilen Araujıa Sericifera’nın (Ağaç bamya) Biyoaktif, Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Değerlendirilmesi: Çok Kriterli Karar Verme Analizi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (14-07-2024)“…Ülkemizde ağaç bamya olarak bilinen Araujia sericifera Güney Amerika’ya özgü istilacı, yaprak dökmeyen ipeksi bir bitkidir. . Birçok sebze sahip olduğu…”
Get full text
Journal Article -
19
Çevre Kirliliği Açısından Traktör Egzoz Emisyon Test Yöntemlerinin Önemi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (14-07-2024)“…Birçok Avrupa ülkesinde hava kirliliği dolayısıyla çevrenin korunması önemli konuların başında gelmektedir. İsviçre’de yapılan araştırmalar, karayolu dışı…”
Get full text
Journal Article -
20
Taşköprü Sarımsağında Üretim Alışkanlıkları ve Sorunları
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (14-07-2024)“…Dünya’da ve Türkiye’de sarımsak üretimi ve tüketimi artmaktadır. Fakat Türkiye’nin dünya sarımsak üretimi içindeki payı geçtiğimiz 30 yılda %4 den %0.4…”
Get full text
Journal Article