Search Results - "Surucuoglu, Metin Saip"
-
1
Orthorexia Nervosa in Turkish Dietitians
Published in Ecology of food and nutrition (04-07-2015)“…The purpose of this study was to determine the prevalence of orthorexia nervosa in dietitians, as assessed by administering ORTO-15, Eating Attitudes Test-40…”
Get full text
Journal Article -
2
Pain's impact on eating patterns and inflammation: A case-control study
Published in Medicine (Baltimore) (06-09-2024)“…Pain is a widespread and troubling clinical and social problem with important effects on society and individuals. The purpose is to assess the relationship…”
Get full text
Journal Article -
3
Nutritional Knowledge and Behavior of Adults: Their Relations with Sociodemographic Factors
Published in Pakistan journal of nutrition : PJN (2016)“…This cross-sectional study was carried out for the purpose of investigating the factors affecting nutritional knowledge and behaviors of adults and the…”
Get full text
Journal Article -
4
Relationship Between Hypertension and Consumption Frequency of Certain Foods
Published in Pakistan journal of nutrition : PJN (15-01-2015)Get full text
Journal Article -
5
Fast-Food Consumption Habits of University Students: The Sample of Ankara
Published in Pakistan journal of nutrition : PJN (15-02-2012)Get full text
Journal Article -
6
Factors That Affect Body Mass Index of Adults
Published in Pakistan journal of nutrition : PJN (2014)“…This paper aims to determine the factors that contribute to the body mass index (BMI) of adults and evaluate the eating habits of the individuals. The study…”
Get full text
Journal Article -
7
The Breakfast Habits of Female University Students
Published in Pakistan journal of nutrition : PJN (15-08-2010)Get full text
Journal Article -
8
Yaşlılarda hipertansiyon durumu ve beslenme alışkanlıkları
Published in Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi (2012)“…Bu çalısma, 65 yas ve üzeri bireylerin hipertansiyon durumu ve beslenme alıskanlıklarını belirlemek amacı ile planlanmıs ve yürütülmüstür. Ankara ili Gölbası…”
Get full text
Journal Article -
9
-
10
Basılmış Olan İlk Türk Yemek Kitabı
Published in Gazi Türkiyat Türkoloji Araştırmaları Dergisi (2014)“…Melceü't -Tabbâh in (Aşçıların Sığ ınağ ı ) adlı eser, Mehmet Kamil tarafından 1844 yılında basılmış olan ilk Türk yemek kitabıdır. Bu eser Mehmet Kamil’in…”
Get full text
Journal Article -
11
Survey on the Nutrition Knowledge Level of Turkish Physicians: Ankara as a Sample
Published in Pakistan journal of nutrition : PJN (15-10-2007)Get full text
Journal Article -
12
Ankara Üniversitesi Öğrencilerinin Hızlı Hazır Yiyecek Tercihleri Üzerinde Bir Araştırma
Published in Journal of Agricultural Sciences (JAS) (2000)“…Bu araşt ı rma, Ankara Üniversitesi'nde lisans ö ğ renimi yapan öğ rencilerin bat ı tarz ı ve geleneksel h ı zl ı haz ı r yiyeceklerin tercih durumlar ı n ı…”
Get full text
Journal Article -
13
Üniversite Öğrencilerinin Öğün Düzenleri
Published in Gazi Üniversitesi Endüstriyel Sanatlar Eğitim Fakültesi Dergisi (01-02-2012)“…Bu araştırma, Ankara’da çeşitli üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin öğün düzenlerini saptamak amacıyla yürütülmüştür. Durum saptamaya yönelik planlanan…”
Get full text
Journal Article -
14
Sağlıklı yetişkinlerde yulaf ezmesinin kan lipidleri üzerine etkisi
Published in Gıda (2003)“…Bu araştırma, sağlıklı ve gönüllü kişilerin (10 erkek, 10 kadın) diyetlerine ilave edilen yulaf ezmesinin kan/serum glikoz, trigliserid, total kolesterol, HDL,…”
Get full text
Journal Article -
15
Yetişkinlerin Hipertansiyona Yönelik Bilgileri
Published in Uluslararası Hakemli Beslenme Araştırmaları Dergisi (DBHAD) (01-01-2014)“…Bu araştırmanın amacı; bireylerdeki hipertansiyon sıklığını ve bireylerin hipertansiyona yönelik bilgilerini değerlendirmektir. Araştırmaya Ankara’da, 9 aile…”
Get full text
Journal Article -
16
Hayvansal ve bitkisel kaynaklı proteinle beslenen ratların serum total lipidleri üzerinde bir araştırma
Published 01-01-1990“…Bu araştırma, hayvansal ve bitkisel kaynaklı protein- le beslemenin ratların serum total lipidleri üzerine etkisini incelemek amacıyla planlanmıştır. Bunun…”
Get full text
Dissertation -
17
Tüketicilerin ''fast food türü'' yiyecek tercihleri
Published in Gıda (1998)“…Bu araştırma, Ankara ilinde Kızılay bölgesinde bulunan beş adet fast food işletmesinde yemek yiyen 400 kişi (187 erkek, 213 kadın) üzerinde yürütülmüştür…”
Get full text
Journal Article