Search Results - "Surucuoglu, Metin Saip"

  • Showing 1 - 17 results of 17
Refine Results
  1. 1

    Orthorexia Nervosa in Turkish Dietitians by Asil, Esma, Sürücüoğlu, Metin Saip

    Published in Ecology of food and nutrition (04-07-2015)
    “…The purpose of this study was to determine the prevalence of orthorexia nervosa in dietitians, as assessed by administering ORTO-15, Eating Attitudes Test-40…”
    Get full text
    Journal Article
  2. 2

    Pain's impact on eating patterns and inflammation: A case-control study by Şahin, Kübra, Sürücüoğlu, Metin Saip, Arslan, Müge

    Published in Medicine (Baltimore) (06-09-2024)
    “…Pain is a widespread and troubling clinical and social problem with important effects on society and individuals. The purpose is to assess the relationship…”
    Get full text
    Journal Article
  3. 3

    Nutritional Knowledge and Behavior of Adults: Their Relations with Sociodemographic Factors by HAKLI, Gulperi, ASIL, Esma, UCAR, Asli, OZDOGAN, Yahya, YILMAZ, Mustafa Volkan, OZCELIK, Ayse Ozfer, SURUCUOGLU, Metin Saip, CAKIROGLU, Funda Pinar, AKAN, Lale S.

    “…This cross-sectional study was carried out for the purpose of investigating the factors affecting nutritional knowledge and behaviors of adults and the…”
    Get full text
    Journal Article
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    Factors That Affect Body Mass Index of Adults by Asil, Esma, Surucuoglu, Metin Saip, Cakiroglu, Funda Pinar, Ucar, Asli, Ozcelik, Ayse Ozfer, Yilmaz, Mustafa Volkan, Akan, Lale Sariye

    “…This paper aims to determine the factors that contribute to the body mass index (BMI) of adults and evaluate the eating habits of the individuals. The study…”
    Get full text
    Journal Article
  7. 7
  8. 8

    Yaşlılarda hipertansiyon durumu ve beslenme alışkanlıkları by YARDIMCI, Hülya, ÖZÇELİK, Ayse Özfer, SÜRÜCÜOĞLU, Metin Saip

    Published in Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi (2012)
    “…Bu çalısma, 65 yas ve üzeri bireylerin hipertansiyon durumu ve beslenme alıskanlıklarını belirlemek amacı ile planlanmıs ve yürütülmüstür. Ankara ili Gölbası…”
    Get full text
    Journal Article
  9. 9
  10. 10

    Basılmış Olan İlk Türk Yemek Kitabı by Acar Tek,Nilüfer, Sürücüoğlu,Metin Saip

    “…Melceü't -Tabbâh in (Aşçıların Sığ ınağ ı ) adlı eser, Mehmet Kamil tarafından 1844 yılında basılmış olan ilk Türk yemek kitabıdır. Bu eser Mehmet Kamil’in…”
    Get full text
    Journal Article
  11. 11
  12. 12

    Ankara Üniversitesi Öğrencilerinin Hızlı Hazır Yiyecek Tercihleri Üzerinde Bir Araştırma by Metin Saip Sürocooğlu, Funda Pınar Çakıroğlu

    “…Bu araşt ı rma, Ankara Üniversitesi'nde lisans ö ğ renimi yapan öğ rencilerin bat ı tarz ı ve geleneksel h ı zl ı haz ı r yiyeceklerin tercih durumlar ı n ı…”
    Get full text
    Journal Article
  13. 13

    Üniversite Öğrencilerinin Öğün Düzenleri by Özdoğan,Yahya, Özfer Özçelik,Ayşe, Sürücüoğlu,Metin Saip, Yardımcı,Hülya

    “…Bu araştırma, Ankara’da çeşitli üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin öğün düzenlerini saptamak amacıyla yürütülmüştür. Durum saptamaya yönelik planlanan…”
    Get full text
    Journal Article
  14. 14

    Sağlıklı yetişkinlerde yulaf ezmesinin kan lipidleri üzerine etkisi by SÜRÜCÜOĞLU, Metin Saip

    Published in Gıda (2003)
    “…Bu araştırma, sağlıklı ve gönüllü kişilerin (10 erkek, 10 kadın) diyetlerine ilave edilen yulaf ezmesinin kan/serum glikoz, trigliserid, total kolesterol, HDL,…”
    Get full text
    Journal Article
  15. 15

    Yetişkinlerin Hipertansiyona Yönelik Bilgileri by Çakıroğlu,Funda Pınar, Özfer Özçelik,Ayşe, Asil,Esma, Sürücüoğlu,Metin Saip, Yardımcı,Hülya, Yılmaz,Mustafa Volkan, Akan,Lale Sariye, Yabancı Ayhan,Nurcan, Uçar,Aslı

    “…Bu araştırmanın amacı; bireylerdeki hipertansiyon sıklığını ve bireylerin hipertansiyona yönelik bilgilerini değerlendirmektir. Araştırmaya Ankara’da, 9 aile…”
    Get full text
    Journal Article
  16. 16

    Hayvansal ve bitkisel kaynaklı proteinle beslenen ratların serum total lipidleri üzerinde bir araştırma by Sürücüoğlu, Metin Saip

    Published 01-01-1990
    “…Bu araştırma, hayvansal ve bitkisel kaynaklı protein- le beslemenin ratların serum total lipidleri üzerine etkisini incelemek amacıyla planlanmıştır. Bunun…”
    Get full text
    Dissertation
  17. 17

    Tüketicilerin ''fast food türü'' yiyecek tercihleri by SÜRÜCÜOĞLU, Metin Saip, ÖZÇELİK, Ayşe Özfer

    Published in Gıda (1998)
    “…Bu araştırma, Ankara ilinde Kızılay bölgesinde bulunan beş adet fast food işletmesinde yemek yiyen 400 kişi (187 erkek, 213 kadın) üzerinde yürütülmüştür…”
    Get full text
    Journal Article