Search Results - "Soner ÇETİNKAYA"
-
1
Su Ürünleri İşleme Endüstrisi İçin Bir Seçenek: Elektrolize Sular
Published in Çanakkale onsekiz mart university journal of marine sciences and fisheries (Online) (29-12-2022)“…Bu çalışmada çeşitli gıda üretim alanlarında dezenfeksiyon amaçlı kullanımı yaygınlaşmakta olan elektrolize sular ele alınmıştır. Günümüzde gıdaların ilk…”
Get full text
Journal Article -
2
An Alternative for Fish Processing Industry: Electrolyzed Waters
Published in Çanakkale onsekiz mart university journal of marine sciences and fisheries (Online) (01-12-2022)“…In this study, electrolyzed water (EW), which is being used for disinfection in various food production applications, is discussed. Today, research on green…”
Get full text
Journal Article -
3
Effects of serotonin (5‐HT) on juvenile culture of narrow‐clawed crayfish Pontastacus leptodactylus (Eschscholtz, 1823)
Published in Aquaculture research (01-02-2022)“…Serotonin was used for the first time in this study as a feed additive in juvenile freshwater crayfish Pontastacus leptodactylus, (stage II‐V) to investigate…”
Get full text
Journal Article -
4
Age, length-weight relationships and condition factors of endemic Antalya barb Capoeta antalyensis (Battalgil, 1943)
Published in Journal of fisheries (01-08-2020)“…The aim of this study was to determine the length-weight, length-length relationships (LWR and LLR) and condition factors of Antalya barb Capoeta antalyensis,…”
Get full text
Journal Article -
5
The Growth Characteristics of Sand Smelt (Atherina boyeri, Risso 1810) in Lake Iznik (Turkiye)
Published in Turkish journal of fisheries and aquatic sciences (01-12-2011)“…In this study, growth properties of sand smelt (Atherina boyeri, Risso 1810) in Iznik Lake were determined. Total catched 237 sand smelt fish in…”
Get full text
Journal Article -
6
Changes on the nutritional compositions of the sand smelt (Atherina Boyeri Risso, 1810) marinade during storage
Published in African journal of biotechnology (18-04-2011)“…This study was carried out to evaluate the chemical and sensory quality of sand smelt (Atherina boyeri) treated with marinating solution containing either 10%…”
Get full text
Journal Article -
7
Chitin-chitosan yield of freshwater crab (Potamon potamios, Olivier 1804) shell
Published in Pakistan veterinary journal (01-10-2010)“…In this study, freshwater crab (Potamon potamios, Olivier 1804), economically unevaluated, was used to obtain Chitin-chitosan. Chitin-chitosan was extracted…”
Get full text
Journal Article -
8
Seasonal changes in meat yields, chemical compositions and fatty acids of endemic Antalya barb (Capoeta antalyensis)
Published in Biological diversity and conservation (01-04-2021)“…The study aimed to determine the seasonal changes in meat yield, chemical composition and fatty acid of Capoeta antalyensis. The specimens were caught using…”
Get full text
Journal Article -
9
Vakum paketli pişirilen (Sous Vide) Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792)'nın soğuk depolanması sırasıda kalite özelliklerine doğal antioksidanların etkisi: The effect of natural antioksidants on quality characteristics chill stored sous vide processed rainbow trout (oncorhynchus mykiss walbaum, 1792) / Soner Çetinkaya ; tez danışmanı, Prof.Dr. Ö.Osman Ertan
Published 2013“…Bu çalışma, doğal antioksidan uygulanmış ve vakum paketli pişirilmiş alabalıkların soğuk saklanması sırasında kalite özelliklerindeki değişimlerin belirlenmesi…”
Get more information
Dissertation -
10
Hamsi Balığı Engraulis encrasicolus Dönerinin Soğuk Depolama Sırasındaki Kalite Değişimleri
Published in Journal of Agricultural Sciences (JAS) (01-05-2016)“…Bu çalışmada, hamsi balığından döner yapılması ve kalite özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Hamsi balığı dönerinde % 52.17 su, % 24.79 ham protein, %…”
Get full text
Journal Article -
11
Eğirdir Gölü'nden avlanan gümüş balığı (Atherina boyeri, Risso 1810)'ndan marinat yapımı ve bazı besinsel özelliklerinin tespiti: Some nutritional characteristics and marinate production from sand smelt (Atherina boyeri,, Risso,1810) catched from Egirdir Lake / Soner Çetinkaya ; tez danışmanları, Yrd.Doç.Dr. Yıldız Bolat, Yrd.Doç.Dr. Şengül Bilgin
Published 2008Get more information
Dissertation -
12
Hamsi Balığı (Engraulis Encrasicolus) Dönerinin Soğuk Depolama Sırasındaki Kalite Değişimleri
Published in Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi (2016)“…Bu çalışmada, hamsi balığından döner yapılması ve kalite özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Hamsi balığı dönerinde % 52.17 su, % 24.79 ham protein, %…”
Get full text
Journal Article