Ankara Üniversitesi Öğrencilerinin Hızlı Hazır Yiyecek Tercihleri Üzerinde Bir Araştırma

Bu araşt ı rma, Ankara Üniversitesi'nde lisans ö ğ renimi yapan öğ rencilerin bat ı tarz ı ve geleneksel h ı zl ı haz ı r yiyeceklerin tercih durumlar ı n ı saptamak için toplam 886 öğ renci 414 erkek, 472 k ı z üzerinde yürütülmü ştür. Araşt ı rmaya al ı nan erkek öğ rencilerin ortalama yaş la...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Published in:Journal of Agricultural Sciences (JAS) Vol. 6; no. 3; pp. 116 - 121
Main Authors: Metin Saip Sürocooğlu, Funda Pınar Çakıroğlu
Format: Journal Article
Language:English
Turkish
Published: Faculty of Agriculture, Ankara University 2000
Subjects:
Online Access:Get full text
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Bu araşt ı rma, Ankara Üniversitesi'nde lisans ö ğ renimi yapan öğ rencilerin bat ı tarz ı ve geleneksel h ı zl ı haz ı r yiyeceklerin tercih durumlar ı n ı saptamak için toplam 886 öğ renci 414 erkek, 472 k ı z üzerinde yürütülmü ştür. Araşt ı rmaya al ı nan erkek öğ rencilerin ortalama yaş ları 21.63±2.27 y ı l, k ı z öğ rencilerin ise 20.62±1.85 y ı ld ı r. Öğ rencilerin h ı zl ı haz ı r yiyecek restoranlar ı na gitme s ı kl ı kları irdelendiğ inde öğ rencilerin daha çok geleneksel restoranlara gittikleri belirlenmiştir. Her iki öğ renci grubunda da ilk s ı rada tercih edilen ürün etli pidedir. İ kinci s ı rada k ı z öğ rencilerde patates k ı zartmas ı , erkek öğ rencilerde ise et döner olup, üçüncü s ı rada her iki cinste de hamburger gelmektedir. içecek olarak da en çok tercih edilenin kola oldu ğ u belirlenmiştir.
ISSN:1300-7580
2148-9297
DOI:10.1501/Tarimbil_0000000979