Ankara Üniversitesi Öğrencilerinin Hızlı Hazır Yiyecek Tercihleri Üzerinde Bir Araştırma
Bu araşt ı rma, Ankara Üniversitesi'nde lisans ö ğ renimi yapan öğ rencilerin bat ı tarz ı ve geleneksel h ı zl ı haz ı r yiyeceklerin tercih durumlar ı n ı saptamak için toplam 886 öğ renci 414 erkek, 472 k ı z üzerinde yürütülmü ştür. Araşt ı rmaya al ı nan erkek öğ rencilerin ortalama yaş la...
Saved in:
Published in: | Journal of Agricultural Sciences (JAS) Vol. 6; no. 3; pp. 116 - 121 |
---|---|
Main Authors: | , |
Format: | Journal Article |
Language: | English Turkish |
Published: |
Faculty of Agriculture, Ankara University
2000
|
Subjects: | |
Online Access: | Get full text |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Summary: | Bu araşt ı rma, Ankara Üniversitesi'nde lisans ö ğ renimi yapan öğ rencilerin bat ı tarz ı ve geleneksel h ı zl ı haz ı r yiyeceklerin tercih durumlar ı n ı saptamak için toplam 886 öğ renci 414 erkek, 472 k ı z üzerinde yürütülmü ştür. Araşt ı rmaya al ı nan erkek öğ rencilerin ortalama yaş ları 21.63±2.27 y ı l, k ı z öğ rencilerin ise 20.62±1.85 y ı ld ı r. Öğ rencilerin h ı zl ı haz ı r yiyecek restoranlar ı na gitme s ı kl ı kları irdelendiğ inde öğ rencilerin daha çok geleneksel restoranlara gittikleri belirlenmiştir. Her iki öğ renci grubunda da ilk s ı rada tercih edilen ürün etli pidedir. İ kinci s ı rada k ı z öğ rencilerde patates k ı zartmas ı , erkek öğ rencilerde ise et döner olup, üçüncü s ı rada her iki cinste de hamburger gelmektedir. içecek olarak da en çok tercih edilenin kola oldu ğ u belirlenmiştir. |
---|---|
ISSN: | 1300-7580 2148-9297 |
DOI: | 10.1501/Tarimbil_0000000979 |