Search Results - "KÜRŞAT DEMİR, Mustafa"
-
1
Comparison of autoclave, microwave, IR and UV-C stabilization of whole wheat flour branny fractions upon the nutritional properties of whole wheat bread
Published in Journal of food science and technology (01-01-2014)“…In this study, whole wheat bread (WWB) prepared by whole wheat flour (WWF) which its branny fraction (35 ± 1% w/w whole flour) previously was stabilized with…”
Get full text
Journal Article -
2
Application of Cinnamomum verum and Syzygium aromaticum extract-loaded liposomes as natural antifungal preservatives in packed fresh pasta
Published in Journal of stored products research (01-09-2024)“…The aim of this research was to the effect of Cinnamomum verum and Syzygium aromaticum extract-loaded liposomes (from 0.1% to 0.5%) on the shelf-life of fresh…”
Get full text
Journal Article -
3
Effect of kumquat (Fortunella margarita) powders dried by different methods on some physical and chemical properties of cake
Published in Journal of food measurement & characterization (01-12-2021)“…Kumquat which is the smallest citrus fruit with an edible peel is a member of the Fortunella genus in the Rutaceae family. High nutritional value kumquat has…”
Get full text
Journal Article -
4
Bisküvi Üretiminde Tam Buğday Unu ve Paçallarının Kullanımı
Published in Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi (01-01-2015)“…Bu çalışmada, farklı oranlarda tam buğday unu ikamesi ile bisküvi üretimi amaçlanmıştır. Bu amaçla; Gerek-79 buğday örnekleri, laboratuvar tipi çekiçli…”
Get full text
Journal Article -
5
Geleneksel Tarhana Üretiminde Tam Buğday Unu Kullanımı
Published in Akademik Gıda (05-08-2018)“…Tarhana, tahıl ürünleri içerisinde fazlaca tüketilen ve yöresel olarak farklı formülasyonlarda olsa da genel olarak buğday unu, yoğurt, maya ile çeşitli sebze…”
Get full text
Journal Article -
6
Farklı Oran ve Kombinasyonlarda Kullanılan Yalancı Tahıl Unlarının Erişte Özelliklerine Etkisi
Published in Akademik Gıda (31-12-2019)“…Bu çalışmada farklı oran ve kombinasyonlarda yalancı tahıl (amarant, karabuğday ve kinoa) unlarının erişte formülasyonuna %30 ikame oranı esas alınarak ikame…”
Get full text
Journal Article -
7
EFFECTS OF BUCKWHEAT (FAGOPYRUM ESCULENTUM MOENCH) MILLING PRODUCTS, TRANSGLUTAMINASE AND SODIUM STEAROYL-2-LACTYLATE ON BREAD PROPERTIES
Published in Journal of food processing and preservation (01-02-2013)“…ABSTRACT Buckwheat milling products (white flour, whole flour and bran) were replaced with wheat flour at a 20% ratio and was used in bread making with and…”
Get full text
Journal Article -
8
Farklı oran ve kombinasyonlarda kullanılan yalancı tahıl unlarının erişte özelliklerine etkisi
Published in Akademik Gıda (01-04-2019)“…Bu çalışmada farklı oran ve kombinasyonlarda yalancı tahıl (amarant, karabuğday ve kinoa) unlarının erişte formülasyonuna %30 ikame oranı esas alınarak ikame…”
Get full text
Journal Article -
9
ÇİMLENDİRİLMİŞ BAZI TAHIL VE BAKLAGİLLERİN FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİ
Published in Gıda (15-05-2019)“…Bu çalışmada buğday, arpa, yulaf, kinoa, amarant, yeşil mercimek, nohut ve maş fasulyesi taneleri hedef alınmış olup, bu tanelerin farklı sürelerde (1, 3 ve 5…”
Get full text
Journal Article -
10
FARKLI KURUTMA METOTLARI İLE ELDE EDİLEN HÜNNAP (ZIZYPHUS JUJUBA) MEYVE TOZLARININ BİSKÜVİ ÜRETİMİNDE KULLANIM OLANAKLARI
Published in Gıda (05-08-2021)“…Bu çalışmada üç farklı metotla kurutulan (konveksiyonel, vakum, mikrodalga) hünnap meyvesi, formülasyonda farklı oranlarda (%0, 5, 10, 15 ve 20) bisküvilik una…”
Get full text
Journal Article -
11
Investigation of the effect of using palm kernel powder in bread flour on quality parameters of flour
Published in International journal of secondary metabolite (01-12-2023)“…In this study, the effect of palm kernel powder (PKP), a vegetable waste, on the quality parameters of bread and dough was investigated. For this purpose,…”
Get full text
Journal Article -
12
Effects of molokhia (Corchorus olitorius) powders obtained by different drying methods on some selected properties of erişte, Turkish noodle
Published in International journal of gastronomy and food science (01-06-2022)“…Corchorus olitorius, known as molokhia, is a good source of protein, which makes it a cheap and high quality food material. Molokhia could be dried to obtain a…”
Get full text
Journal Article -
13
FARKLI TURUNÇGİLLERDEN ELDE EDİLEN ALBEDOLARIN BİSKÜVİ ÜRETİMİNDE KULLANIMI
Published in Gıda (18-05-2018)“…Turunçgil kabuğu, fonksiyonel özelliği olan gıda endüstrisi yan ürünüdür. Bu kabuğun bir katmanı olan albedo, ihtiva ettiği diyet liflerinin insan sağlığı…”
Get full text
Journal Article -
14
Farklı turunçgillerden elde edilen albedoların bisküvi üretiminde kullanımı
Published in Gıda (01-03-2018)“…Turunçgil kabuğu, fonksiyonel özelliği olan gıda endüstrisi yan ürünüdür. Bu kabuğun bir katmanı olan albedo, ihtiva ettiği diyet liflerinin insan sağlığı…”
Get full text
Journal Article -
15
Çimlendirilmiş bazı tahıl ve baklagillerin fiziksel ve kimyasal özellikleri
Published in Gıda (01-03-2019)“…Bu çalışmada buğday, arpa, yulaf, kinoa, amarant, yeşil mercimek, nohut ve maş fasulyesi taneleri hedef alınmış olup, bu tanelerin farklı sürelerde (1, 3 ve 5…”
Get full text
Journal Article -
16
-
17
Klasik ve vakum altında spreylenerek pişirme yöntemlerinin akide şekerinin bazı kalite kriterleri ve raf ömrü üzerine etkisi
Published in Gıda (2010)“…Akide şekeri, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen, sert şeker olarak da bilenen, geleneksel şekerle- me ürünüdür. Kaliteli akide sert, parlak ve camsı…”
Get full text
Journal Article