Search Results - "Giray, Handan"
-
1
Does Consumers' Cultural Background Affect How They Perceive and Engage in Food Sustainability? A Cross-Cultural Study
Published in Foods (01-01-2024)“…Motivated by the evolving global food landscape and its detrimental impacts on society, the environment, and health, this research aims to understand consumer…”
Get full text
Journal Article -
2
Dimensions of Household Food Waste in Turkey
Published in New Medit (01-12-2021)“…Food waste creates an increasing concern at the global level and searching methods how to solve food waste is also a significantly increasing. Finding adequate…”
Get full text
Journal Article -
3
Rural tourism marketing: Lavender tourism in Turkey
Published in Ciência rural (01-01-2019)“…This study aimed to comprehend rural tourism marketing through the visitors’ eyes and discuss its sustainability. What makes rural tourism marketing more…”
Get full text
Journal Article -
4
Agricultural landscapes, ecosystem services and regional competitiveness—Assessing drivers and mechanisms in nine European case study areas
Published in Land use policy (01-07-2018)“…Agricultural landscapes affect regional development and competitiveness in a way far beyond the production of agricultural commodities. However, comprehensive…”
Get full text
Journal Article -
5
An Analysis of World Lavender Oil Markets and Lessons for Turkey
Published in Journal of essential oil-bearing plants (Dehra Dun) (02-11-2018)Get full text
Journal Article -
6
Kadınlarda Fonksiyonel Gıda Tüketimini Etkileyen Faktörler: Akdeniz İlleri Örneği
Published in Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Bilimleri Dergisi (2015)“…Artan sağlıklı yaşam eğilimi ve bunun için doğal gıda kaynaklarına yönelme her geçen gün gıda sanayinde yeni ürünlerin pazara sunulmasını sağlamaktadır…”
Get full text
Journal Article -
7
Food quality and safety situation in Turkey: Governance and barriers to success
Published in Acta agriculturae Scandinavica. Section C, Food economics (01-06-2010)“…The institutional environment for food quality and safety in Turkey has been rapidly changing since the mid-1990s but there are still some inconsistencies…”
Get full text
Journal Article -
8
Competitive Analysis of Isparta Fruit Sector through Diamond Model
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (01-03-2020)“…In order to gain competitive advantage in national and international markets through globalization, make the competition sustainable, produce products with…”
Get full text
Journal Article -
9
Kırsal turizmde girişimcilik: Isparta ili örneği: Entrepreneurship in rural tourism: Case of Isparta province / Gamze Aslan ; tez danışmanı, Doç.Dr. Fatma Handan Giray
Published 2018“…Değişen yaşam koşullarının ortaya çıkardığı gelişmeler, tarımın ekonomik özelliğinin yanında sosyal ve kültürel özelliklerinin de olması ile birleşince yeni…”
Get more information
Dissertation -
10
Rural tourism marketing: Lavender tourism in Turkey/ Marketing do turismo rural: Turismo lavanda na Turquia
Published in Ciência rural (01-02-2019)“…This study aimed to comprehend rural tourism marketing through the visitors' eyes and discuss its sustainability. What makes rural tourism marketing more…”
Get full text
Journal Article -
11
Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde Türkiye'de kırsal kalkınmanın finansmanı kapsamında IPARD: IPARD in funding rural development in Turkey on the path towards the EU / Ayhan Koç ; tez danışmanı, Doç.Dr. F. Handan Giray
Published 2016“…Avrupa Birliği (AB), adaylık statüsü tanıdığı ülkelere AB müktesebatının benimsenmesi ve politikaların uyumlaştırılmasını kolaylaştırmak amacıyla mali…”
Get more information
Dissertation -
12
Tıbbi ve aromatik bitkiler pazarlaması: Lavanta örneği-Isparta: Medicinal and aromatic plants marketing: Lavender case study in Isparta / Sıdıka Bozkıran ; tez danışmanı, Doç.Dr. Handan Giray
Published 2015“…Bu çalışmanın amacı, Isparta'da lavanta pazarlama yapısını ortaya koymaktır. Araştırmada kullanılan birincil veriler, Isparta'da lavanta üretimi yapılan…”
Get more information
Dissertation -
13
Isparta Meyvecilik Sektörünün Karo Modeli ile Rekabet Analizi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (20-03-2020)“…Küreselleşmeyle birlikte ulusal ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı elde edebilmek ve rekabeti sürdürülebilir hale getirmek için gelişmiş…”
Get full text
Journal Article -
14
Mutfaktan Çöpe Ekmek: Tüketim Ve Değerlendirme
Published in Akademik Bakış (2014)“…Tüm toplumlarda temel besin kaynaklarının başında tahıl ve tahıl ürünleri yer almaktadır. Ekmek de en önemli tahıl ürünü olarak toplam gıda tüketimindeki payı…”
Get full text
Journal Article