Search Results - "Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi"
-
1
Evaluation of individuals' perspectives and preferences for entomophagy
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)“…Objective: Approximately 26.4% of the world population is experiencing food insecurity moderately or severely. By 2050, it is predicted that the world…”
Get full text
Journal Article -
2
Determination of allergens in several food matrix with proteomics approach and investigation of heat stability of allergen proteins
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)“…Objective: Allergic reactions to food are among the major food safety concerns in especially industrialized countries. The primary treatment for food allergy…”
Get full text
Journal Article -
3
Semi-mechanical harvesting method effect on oil content and fat composition of sesame
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2021)“…Objective: Sesame (Sesamum indicum L.) seed is a high-quality oil plant with high oleic, linoleic fatty acid composition and sesamol content. However, due to…”
Get full text
Journal Article -
4
Determination of the phycocyanin, protein content and sensory properties of muffins containing spirulina powder or fresh spirulina
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2020)“…Objective: The aim of this study was to evaluate the nutritional and sensory qualities of muffins containing fresh Spirulina (Arthrospira platensis) or…”
Get full text
Journal Article -
5
Alternative techniques for fruit and vegetable waste valorization in Turkey
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2019)“…Objective: Food loss and waste is a challenge that all countries have to face. Food waste may cause both environmental and economic problem if it is not…”
Get full text
Journal Article -
6
Rheological and sensory properties of sodium reduced ezogelin soup with potassium chloride and l-glutamic acid
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2019)“…Objective: Today, the amount of salt that has been consumed by people is much higher than the value recommended by the World Health Organization (WHO). Excess…”
Get full text
Journal Article -
7
Hazır soslardaki ileri glikasyon son ürünleri (AGEs) öncüllerinin biyoerişilebilirliklerinin in vitro gastrointestinal sistem ile belirlenmesi
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)“…Amaç: İleri glikasyon son ürünleri (AGE’ler), gıdaların işlenmesi sırasında Maillard reaksiyonu, proteinlerin ve yağların oksidasyonu ile meydana gelen ve…”
Get full text
Journal Article -
8
Gıdalarda yenilebilir filmler ve kaplamalar
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)“…Amaç: Yenilebilir film ve kaplamalar gıdanın korunması, raf ömrünün uzatılması, dağıtımı ve pazarlanmasında önemli rol oynayan, gıda yüzeyinde oluşturulan ince…”
Get full text
Journal Article -
9
Spirulina platensis ekstraktlarının antifungal aktivitelerinin incelenmesi
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)“…Amaç: Algler ve algal biyoteknoloji her geçen gün endüstrinin ve bilimsel araştırmaların daha fazla dikkatini çekmektedir. Makro ve mikroalglerin, protein,…”
Get full text
Journal Article -
10
Peynir altı suyu kullanılarak üretilen yaş pasta kremasında hızlandırılmış mikrobiyolojik raf ömrü testleri
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)“…Amaç: Bu çalışmada, süt fabrikalarının atık maddesi olan peynir altı suyunun (PAS) yaş pasta kremasındaki bazı gıda patojenlerine ve hızlandırılmış raf ömrüne…”
Get full text
Journal Article -
11
Doğal yoğurtlardan izole edilmiş Streptococcus salivarius subsp. thermophilus ve Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus suşlarının antibiyotik direnç özelliklerinin moleküler olarak belirlenmesi
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)“…Amaç: Bu çalışmada, doğal yoğurtlardan izole edilmiş Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus suşlarının antibiyotik…”
Get full text
Journal Article -
12
Zeytin yaprağı, pirina ve karasuyu gıda ve yem sektörlerinde değerlendirme çalışmaları
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)“…Amaç: Bu makalede zeytinin çok değerli bir ürün olan zeytinyağına işlenmesi sırasında açığa çıkan üretim prosesi atık/yan ürünleri zeytin yaprağı, pirina ve…”
Get full text
Journal Article -
13
Mekanik ayrılmış et içeren kanatlı et ürünlerinin histolojik ve kimyasal yöntemler ile incelenmesi
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)“…Amaç: Bu araştırmada, mekanik ayrılmış et içeren kanatlı et ürünlerinin histolojik ve bazı kimyasal özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Materyal ve…”
Get full text
Journal Article -
14
Kombine güneş enerjisi destekli hava ve sıcak hava destekli radyo frekans kurutma sistemiyle kurutulan kayısıların nem içeriği, tekstürel ve duyusal özellikleri üzerine depolamanın etkisi
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2022)“…Amaç: Bu çalışmada; kombine güneş enerjisi destekli hava ve sıcak hava destekli radyo frekans kurutma sistemiyle kurutulan kayısıların nem içeriği, tekstürel…”
Get full text
Journal Article -
15
Çocuklar için üretilen bazı süt ve süt ürünlerinin selenyum (Se) düzeyleri ve risk değerlendirmesi
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2022)“…Amaç: Bu çalışmada okul öncesi/okul çağı çocukları için geliştirilerek/tasarlanarak Türkiye pazarında satışa sunulan bazı süt ve süt ürünlerinin selenyum (Se)…”
Get full text
Journal Article -
16
Kokumi tat algısı üzerine bir değerlendirme
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2022)“…Amaç: Japonca bir kelime olan kokumi, “zengin tat” veya “lezzetli” anlamına gelmektedir. Altıncı tat olarak adlandırılsa da genel olarak lezzet arttırıcı…”
Get full text
Journal Article -
17
Mihaliç peynirinden izole edilen laktik asit bakterilerinin farklı gruplarda yer alan bazı pestisitlerin yıkımı üzerine etkilerinin incelenmesi
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2022)“…Amaç: Bu çalışma Mihaliç peynirinden izole edilen laktik asit bakterilerinin farklı gruplarda yer alan bazı pestisitlerin biyolojik yıkımı üzerine olan…”
Get full text
Journal Article -
18
Organik gıda tüketim davranışlarına etki eden faktörlerin CHAID algoritması ile incelenmesi
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2022)“…Amaç: Bu çalışma, sosyo-demografik özelliklerin organik tüketim davranışı ve tutumu üzerindeki etkisini CHAID algoritması ile ortaya koymayı amaçlamıştır…”
Get full text
Journal Article -
19
Yemlerin kalite kontrolünde mikroskopik analiz tekniğinin kullanım alanları
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2022)“…Amaç: Yemlerin kalite kontrolünde kullanılan analiz tekniklerinden birisi mikroskopik analiz tekniğidir. Mikroskopik analiz tekniği, yem hammaddelerinin…”
Get full text
Journal Article -
20
Fruktooligosakkarit ve aljinat ile enkapsüle edilmiş Lactobacillus reuteri DSM 17938 suşunun kurumaya karşı direncinin saptanması
Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2022)“…Amaç: Probiyotik mikroorganizmalar son zamanlarda sağlık üzerine olumlu etkilerinden dolayı dikkat çekmektedir. Bu çalışmada Lactobacillus reuteri DSM 17938…”
Get full text
Journal Article