Search Results - "Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi"

Refine Results
  1. 1

    Evaluation of individuals' perspectives and preferences for entomophagy by Yılmaz,İlkay, Yalçın,Eren

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)
    “…Objective: Approximately 26.4% of the world population is experiencing food insecurity moderately or severely. By 2050, it is predicted that the world…”
    Get full text
    Journal Article
  2. 2

    Determination of allergens in several food matrix with proteomics approach and investigation of heat stability of allergen proteins by Ayşar Güzelsoy,Nurcan, Çavuş,Filiz, Şahan,Yasemin

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)
    “…Objective: Allergic reactions to food are among the major food safety concerns in especially industrialized countries. The primary treatment for food allergy…”
    Get full text
    Journal Article
  3. 3

    Semi-mechanical harvesting method effect on oil content and fat composition of sesame by Vurarak,Yasemin

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2021)
    “…Objective: Sesame (Sesamum indicum L.) seed is a high-quality oil plant with high oleic, linoleic fatty acid composition and sesamol content. However, due to…”
    Get full text
    Journal Article
  4. 4

    Determination of the phycocyanin, protein content and sensory properties of muffins containing spirulina powder or fresh spirulina by Güroy,Betül

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2020)
    “…Objective: The aim of this study was to evaluate the nutritional and sensory qualities of muffins containing fresh Spirulina (Arthrospira platensis) or…”
    Get full text
    Journal Article
  5. 5

    Alternative techniques for fruit and vegetable waste valorization in Turkey by Akgün,Banu, Ayşar Güzelsoy,Nurcan, Yavuz,Arzu, İstanbullu,Yıldıray, Budaklıer,Ahmet

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2019)
    “…Objective: Food loss and waste is a challenge that all countries have to face. Food waste may cause both environmental and economic problem if it is not…”
    Get full text
    Journal Article
  6. 6

    Rheological and sensory properties of sodium reduced ezogelin soup with potassium chloride and l-glutamic acid by Genç,Seda, Akgün,Banu

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2019)
    “…Objective: Today, the amount of salt that has been consumed by people is much higher than the value recommended by the World Health Organization (WHO). Excess…”
    Get full text
    Journal Article
  7. 7

    Hazır soslardaki ileri glikasyon son ürünleri (AGEs) öncüllerinin biyoerişilebilirliklerinin in vitro gastrointestinal sistem ile belirlenmesi by Çatak,Jale, Uçgun,Elif Nur

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)
    “…Amaç: İleri glikasyon son ürünleri (AGE’ler), gıdaların işlenmesi sırasında Maillard reaksiyonu, proteinlerin ve yağların oksidasyonu ile meydana gelen ve…”
    Get full text
    Journal Article
  8. 8

    Gıdalarda yenilebilir filmler ve kaplamalar by Eser,Yelda, Doğruer,Yusuf

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)
    “…Amaç: Yenilebilir film ve kaplamalar gıdanın korunması, raf ömrünün uzatılması, dağıtımı ve pazarlanmasında önemli rol oynayan, gıda yüzeyinde oluşturulan ince…”
    Get full text
    Journal Article
  9. 9

    Spirulina platensis ekstraktlarının antifungal aktivitelerinin incelenmesi by Şahin,Oya Irmak, Kurbe,Begüm

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)
    “…Amaç: Algler ve algal biyoteknoloji her geçen gün endüstrinin ve bilimsel araştırmaların daha fazla dikkatini çekmektedir. Makro ve mikroalglerin, protein,…”
    Get full text
    Journal Article
  10. 10

    Peynir altı suyu kullanılarak üretilen yaş pasta kremasında hızlandırılmış mikrobiyolojik raf ömrü testleri by Kaplan,Fatoş, Turgay,Özlem

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)
    “…Amaç: Bu çalışmada, süt fabrikalarının atık maddesi olan peynir altı suyunun (PAS) yaş pasta kremasındaki bazı gıda patojenlerine ve hızlandırılmış raf ömrüne…”
    Get full text
    Journal Article
  11. 11

    Doğal yoğurtlardan izole edilmiş Streptococcus salivarius subsp. thermophilus ve Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus suşlarının antibiyotik direnç özelliklerinin moleküler olarak belirlenmesi by Doğan,Filiz, Gezginç,Yekta, Akyar Yavaş,Şerife Nur

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)
    “…Amaç: Bu çalışmada, doğal yoğurtlardan izole edilmiş Streptococcus thermophilus ve Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus suşlarının antibiyotik…”
    Get full text
    Journal Article
  12. 12

    Zeytin yaprağı, pirina ve karasuyu gıda ve yem sektörlerinde değerlendirme çalışmaları by Toparlak,Esin, Kola,Osman

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)
    “…Amaç: Bu makalede zeytinin çok değerli bir ürün olan zeytinyağına işlenmesi sırasında açığa çıkan üretim prosesi atık/yan ürünleri zeytin yaprağı, pirina ve…”
    Get full text
    Journal Article
  13. 13

    Mekanik ayrılmış et içeren kanatlı et ürünlerinin histolojik ve kimyasal yöntemler ile incelenmesi by Gezgin,Tuğba, Karaca,Sedat, Atalay,Mevlüt, Sinan,Bilgegül, Erdem,Tuna

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-02-2022)
    “…Amaç: Bu araştırmada, mekanik ayrılmış et içeren kanatlı et ürünlerinin histolojik ve bazı kimyasal özelliklerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Materyal ve…”
    Get full text
    Journal Article
  14. 14
  15. 15

    Çocuklar için üretilen bazı süt ve süt ürünlerinin selenyum (Se) düzeyleri ve risk değerlendirmesi by Başaran,Burhan

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2022)
    “…Amaç: Bu çalışmada okul öncesi/okul çağı çocukları için geliştirilerek/tasarlanarak Türkiye pazarında satışa sunulan bazı süt ve süt ürünlerinin selenyum (Se)…”
    Get full text
    Journal Article
  16. 16

    Kokumi tat algısı üzerine bir değerlendirme by Yılmaz,İlkay, Altuntaş,Nuray

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2022)
    “…Amaç: Japonca bir kelime olan kokumi, “zengin tat” veya “lezzetli” anlamına gelmektedir. Altıncı tat olarak adlandırılsa da genel olarak lezzet arttırıcı…”
    Get full text
    Journal Article
  17. 17

    Mihaliç peynirinden izole edilen laktik asit bakterilerinin farklı gruplarda yer alan bazı pestisitlerin yıkımı üzerine etkilerinin incelenmesi by İstanbullu,Yıldıray, Yılmaz,Mete, Ayanoğlu,Ergün, Demir,Sema, Çetin,Vesile, Tosunoğlu,Hakan

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2022)
    “…Amaç: Bu çalışma Mihaliç peynirinden izole edilen laktik asit bakterilerinin farklı gruplarda yer alan bazı pestisitlerin biyolojik yıkımı üzerine olan…”
    Get full text
    Journal Article
  18. 18

    Organik gıda tüketim davranışlarına etki eden faktörlerin CHAID algoritması ile incelenmesi by Kılıç,Tuğçe Meryem, Şahin,Nurbanu

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2022)
    “…Amaç: Bu çalışma, sosyo-demografik özelliklerin organik tüketim davranışı ve tutumu üzerindeki etkisini CHAID algoritması ile ortaya koymayı amaçlamıştır…”
    Get full text
    Journal Article
  19. 19

    Yemlerin kalite kontrolünde mikroskopik analiz tekniğinin kullanım alanları by Umur,Habil, Altınçekiç,Erdinç, Hanoğlu Oral,Hülya, Kütükoğlu,Figen, Manarga Birlik,Pınar

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2022)
    “…Amaç: Yemlerin kalite kontrolünde kullanılan analiz tekniklerinden birisi mikroskopik analiz tekniğidir. Mikroskopik analiz tekniği, yem hammaddelerinin…”
    Get full text
    Journal Article
  20. 20

    Fruktooligosakkarit ve aljinat ile enkapsüle edilmiş Lactobacillus reuteri DSM 17938 suşunun kurumaya karşı direncinin saptanması by Küçükönder Kurt,Kübra, Turgay,Özlem

    Published in Gıda ve Yem Bilimi Teknolojisi Dergisi (01-01-2022)
    “…Amaç: Probiyotik mikroorganizmalar son zamanlarda sağlık üzerine olumlu etkilerinden dolayı dikkat çekmektedir. Bu çalışmada Lactobacillus reuteri DSM 17938…”
    Get full text
    Journal Article