Search Results - "Aykanat,SAit"
-
1
Effects of Different Seed Coating Ratios of an Organic Acid Mixture on Yield and Quality of Bread Wheat
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (30-10-2018)“…This research was conducted during 2016-2017 awheat growing season to investigate the effects of different rates of seed coating of an organic acid mixture…”
Get full text
Journal Article -
2
The Effect of Different Zinc Application Methods on Yield and Grain Zinc Concentration of Bread Wheat Varieties
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (26-08-2017)“…This study was carried out to elucidate the impacts of zinc (Zn) treatments on growth, development, quality and yield of commonly sown bread wheat cultivars…”
Get full text
Journal Article -
3
The Roleof Nitrogen and Sulphur Nutrition on Zinc and Iron Transport to Wheat Grain
Published in Türkiye tarłmsal araştłrmalar dergisi (Online) (01-02-2017)“…Research results in recent years, revealed that cereal grains are low in mineral element (zinc and iron) concentrations.Therefore, improving the quality of…”
Get full text
Journal Article -
4
Effects of Zinc Treatments on Yield and Some Agronomic Traits of Durum Wheat Cultivars
Published in Türkiye tarłmsal araştłrmalar dergisi (Online) (01-02-2017)“…This study was carried out to determine the effects of zinc applications on the development, yield and yield components of widespread durum wheat cultivars in…”
Get full text
Journal Article -
5
Yapraktan Üre, Potasyum Sülfat ve Çinko Sülfat Uygulamalarının Ekmeklik Buğdayın Glutopeak, Bazı Protein Kalitesi ve Farinograf Özellikleri Üzerine Etkisi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (12-10-2019)“…Azot ve kükürt uygulaması, ekmek yapım sürecini etkileyen buğdayın depo proteinlerinin kalitesi ve niceliği üzerinde önemli etkiye sahiptir. Bu çalışmada tarla…”
Get full text
Journal Article -
6
Farklı Maltlık Arpa Çeşitlerinin Besin Değerlerinin In Vitro Gaz Üretim Tekniği Kullanılarak Tespiti
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (02-10-2017)“…Bu çalışma, farklı maltlık arpa çeşitlerinin besin değerlerinin in vitro gaz üretim tekniği kullanılarak tespit edilmesi ve in vitro metan gazı üretimlerinin…”
Get full text
Journal Article -
7
Ekmeklik Buğday ve Mısırda Üst Gübre Olarak Azot Stabilizatörlü Üre Kullanımının Bazı Verim ve Kalite Kriterleri Üzerine Etkilerinin Değerlendirilmesi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (03-02-2022)“…In this study; The effects of using urea as top fertilizer and "Nutrisphere-N-Urea" fertilizer, which is a nitrogen stabilizer, on some yield and quality…”
Get full text
Journal Article -
8
The Effects of Using Urea with Nitrogen Stabilizer as Top Fertilizer on Some Yield and Quality Criteria in Bread Wheat and Corn
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (01-01-2022)“…In this study; The effects of using urea as top fertilizer and "Nutrisphere-N-Urea" fertilizer, which is a nitrogen stabilizer, on some yield and quality…”
Get full text
Journal Article -
9
The Effect of Leaf Applications “Bio-fertilizers” on Yield and Some Yield Components of Wheat at Different Development Periods
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (01-12-2020)“…This study was conducted to determine the effects of “biofertilizers” (N 8%, P2O5 1%, 9% K2O, 3% Iron, 0.06% Zinc, Bacillus subtilis (GBO3), Bacillus subtilis,…”
Get full text
Journal Article -
10
Determination of Yield and Quality Performances of Silage Maize Cultivars to be Grown as Second Crop under Çukurova Conditions
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (01-12-2019)“…The research was carried out in the Eastern Mediterranean Agricultural Research Institute-Hacı Ali location with 4 replications according to the randomized…”
Get full text
Journal Article -
11
Adana’da ana ürün mısır üretiminde enerji kullanım etkinliğinin belirlenmesi
Published in Tekirdağ Ziraat Fakültesi dergisi (01-03-2014)“…Bu çalışmada, Adana koşullarında ana ürün mısır üretiminde enerji bilançosu ortaya konulmuştur. Çalışmada kullanılan alet-makinelerin ekonomik ömürleri, iş…”
Get full text
Journal Article -
12
Ekmeklik buğday ve mısırda üst gübre olarak azot stabilizatörlü üre kullanımının bazı verim ve kalite kriterleri üzerine etkilerinin değerlendirilmesi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (01-01-2022)“…Bu araştırmada; üst gübre olarak Üre ve azot stabilizatörü olan “Nutrisphere-N’li Üre” gübresi kullanımının ekmeklik buğdayın ve mısırın bazı verim ve kalite…”
Get full text
Journal Article -
13
Buğdayın Farklı Gelişme Dönemlerinde Yapraktan “Biyolojik Gübre” Uygulamalarının Verim ve Bazı Verim Öğeleri Üzerine Etkisi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (27-12-2020)“…Bu araştırma, ekmeklik buğdayın farklı gelişim dönemlerinde yapraktan “biyolojik gübre” (BG) (%8 N, %1 P2O5, %9 K2O, %3 Fe, %0,06 Zn, Bacillus subtilis (GBO3),…”
Get full text
Journal Article -
14
Çukurova İkinci Ürün Koşullarında Yetiştirilen Silajlık Mısır (Zea mays L.) Çeşitlerinin Verim ve Silaj Kalite Performanslarının Değerlendirilmesi
Published in Turkish journal of agriculture : food science and technology (10-12-2019)“…Araştırma Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Hacıali işletmesinde 4 tekerrürlü olarak tesadüf blokları deneme desenine göre 2013-2014 yıllarında…”
Get full text
Journal Article -
15
Bazı İklim parametrelerinin Çukurova'da yetistirilen mısır bitkisi verim ve kalitesine etkileri
Published in Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (2010)“…Bu çalısma, 1996- 2006 yılları arasında geçen süreçte Türkiye'nin en büyük mısır üretim potansiyeline sahip Çukurova'da meydana gelen iklimsel olayların mısır…”
Get full text
Journal Article