Search Results - "Altiner, Dilek Dulger"

  • Showing 1 - 12 results of 12
Refine Results
  1. 1

    Investigation of antioxidant and sensory properties and in vitro bioaccessibility of low‐fat functional cookies substituted with wheat germ flour and coffee silverskin by Büyük, Zülal, Dulger Altiner, Dilek

    “…BACKGROUND This study aimed to produce new functional cookies with high nutritional properties and low calorie content. It investigated the effects of…”
    Get full text
    Journal Article
  2. 2

    Chemical and nutritional characteristics of crackers substituted with Cucurbita pepo L. seed flour by Altıner, Dilek Dülger, Sabuncu, Merve, Şahan, Yasemin

    Published in Emirates journal of food and agriculture (01-05-2021)
    “…The aim of the study was determined the suitability of Cucurbita pepo L. (pumpkin) seed flour (PSF) supplement, which is limited for use in the food industry,…”
    Get full text
    Journal Article
  3. 3

    Antioxidant properties and bioaccessibility of coffee beans and their coffee silverskin grown in different countries by Aroufai, İdriss Amit, Sabuncu, Merve, Dülger Altiner, Dilek, Sahan, Yasemin

    “…In this study, 7 Arabica (A) and 3 Robusto (R) green coffee beans (GCB) grown in different countries were used. These beans were roasted (RCB), and their…”
    Get full text
    Journal Article
  4. 4

    Effects of oleaster flour supplementation in total phenolic contents, antioxidant capacities and their bioaccessibilities of cookies by Sahan, Yasemin, Aydin, Emine, Dundar, Ayse Inkaya, Altiner, Dilek Dulger, Celik, Guler, Gocmen, Duygu

    Published in Food science and biotechnology (01-10-2019)
    “…In presented study total phenolic contents, antioxidant capacities and their bioaccessibilities from cookies supplemented with oleaster flour were…”
    Get full text
    Journal Article
  5. 5

    Impact of Thermosonication Treatment on Parsley Juice: Particle Swarm Algorithm (PSO), Multiple Linear Regression (MLR), and Response Surface Methodology (RSM) by Dulger Altıner, Dilek, Yıkmış, Seydi, Şimşek, Mehmet Ali, Türkol, Melikenur, Tokatlı Demirok, Nazan, Celik, Guler

    Published in ACS omega (09-07-2024)
    “…Thermosonication (TS), also known as ultrasonic-assisted heat treatment, is gaining attention in liquid product processing due to its ability to improve…”
    Get full text
    Journal Article
  6. 6

    AN INVESTIGATION OF THE EFFECT OF CHESTNUT FLOUR ADDITIVE ON THE NUTRITIONAL AND QUALITY PROPERTIES OF NOODLE by DÜLGER ALTINER, Dilek, METE, Merve

    Published in Gıda (12-10-2020)
    “…Chestnut flour (CNF) was added as a substitute for wheat flour in the ratios of 5%, 10%, 20%, 30% and 40% (w/w) to noodle. The physiochemical, cooking and…”
    Get full text
    Journal Article
  7. 7

    BAZI TIBBİ BİTKİLERLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ EKMEKLERİN DUYUSAL ÖZELLİKLERİ VE SATIN ALMA NİYETİNE ETKİSİ by ÖZDEMİR, Gözde, DÜLGER ALTINER, Dilek, ŞAHAN, Yasemin

    Published in Gıda (17-05-2021)
    “…Bu çalışmada tıbbi bitki unları ile zenginleştirilmiş ekmek formülasyonlarının geliştirilmesi amaçlanmış ve buğday unu farklı oranlarda (%1, 2 ve 3)…”
    Get full text
    Journal Article
  8. 8

    Eriştenin Farklı Un Katkıları ile Zenginleştirilmesi by METE, Merve, DÜLGER ALTINER, Dilek

    Published in Akademik Gıda (05-08-2018)
    “…Gıdalarda zenginleştirme hiç bulunmayan veya eksik bulunan bir veya birden fazla besin öğesinin eklenmesi ve özeliklerinin geliştirilmesidir. Gıdaların…”
    Get full text
    Journal Article
  9. 9

    CİVANPERÇEMİ VE KARAHİNDİBA İLE ZENGİNLEŞTİRİLEN EKMEKLERİN BAZI FİZİKOKİMYASAL VE IN-VITRO BİYOALINABİLİR ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI by SABUNCU, Merve, ÖZDEMİR, Gözde, DÜLGER ALTINER, Dilek, ŞAHAN, Yasemin

    Published in Gıda (05-01-2024)
    “…Bu çalışmada, civanperçemi (Achillea millefolium L.) ve karahindiba (Taraxacum officinale L.) tozu ile 3 farklı oranlarda (%1, %2, %3) zenginleştirilen…”
    Get full text
    Journal Article
  10. 10

    Bazı tıbbi bitkilerle zenginleştirilmiş ekmeklerin duyusal özellikleri ve satın alma niyetine etkisi by Özdemir,Gözde, Dülger Altıner,Dilek, Şahan,Yasemin

    Published in Gıda (01-04-2021)
    “…Bu çalışmada tıbbi bitki unları ile zenginleştirilmiş ekmek formülasyonlarının geliştirilmesi amaçlanmış ve buğday unu farklı oranlarda (%1, 2 ve 3)…”
    Get full text
    Journal Article
  11. 11

    Türk mutfak kültürü ve beslenme alışkanlıkları üzerine bir değerlendirme by Solmaz,Yasemin, Dülger Altıner,Dilek

    “…Dünya mutfakları içinde ilk üç mutfak arasında gösterilen Türk Mutfağı, geçmişten günümüze köklü bir kültürel değere sahip olan mutfaklardan biridir. Orta…”
    Get full text
    Journal Article
  12. 12

    Sağlıklı Bir Atıştırmalık: Enerjisi Azaltılmış Kraker Uretimi by Altıner, Dilek Dülger

    Published 01-01-2015
    “…Scolymus hispanicus L., Asteraceae familyasına dahil, rozet yaprakları ve kökleri sebze olarak pişirilip tüketilen yenilebilir yabani bir bitkidir. Scolymus…”
    Get full text
    Dissertation