TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK PROGRAMI ÖĞRENCİLERİNİN STAJ UYGULAMALARI HAKKINDAKİ GÖRÜŞLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ: AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ
Turizm sektöründe gelişimin sağlanabilmesi ve rekabetin sürdürülebilmesinde bu sektörün çalışanları hayati öneme sa¬hiptirler. İyi bir eğitim almış ve alanında deneyimli çalışanlar yalnızca işletmeler arasındaki rekabetin değil, aynı zamanda bölgesel, ulusal ve uluslararası rekabetin de önemli aktör...
Saved in:
Published in: | Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dergisi Vol. 10; no. 2; pp. 273 - 291 |
---|---|
Main Authors: | , , |
Format: | Journal Article |
Language: | English |
Published: |
Afyon Kocatepe University
01-09-2015
|
Subjects: | |
Online Access: | Get full text |
Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
Summary: | Turizm sektöründe gelişimin sağlanabilmesi ve rekabetin sürdürülebilmesinde bu sektörün çalışanları hayati öneme sa¬hiptirler. İyi bir eğitim almış ve alanında deneyimli çalışanlar yalnızca işletmeler arasındaki rekabetin değil, aynı zamanda bölgesel, ulusal ve uluslararası rekabetin de önemli aktörleridir. Çalışanların bu önemi onlara turizm alanında iyi bir eğitim ve¬rilmesinin yanı sıra teoriyle uygulamanın birlikte gerçekleştirile¬rek öğrenilenlerin pekiştirilmesini ve sektörün yakından tanıtıl¬masını zorunlu kılmaktadır. Nitekim, turizm eğitimi veren orta ve yüksek öğretim kurumlarının pek çoğunda bu amaçla staj uygulamaları eğitimin önemli bir parçası haline getirilmiş ve zorunlu kılınmıştır. Bu çalışmada sektörün geleceğini ilgilendiren staj uygulaması¬nın öğrenciler için ne kadar verimli bulunduğu, stajdan ne kadar faydalanıldığı araştırılmış ve çeşitli çözüm önerileri sunulmuş¬tur. Elde edilen bulgular, staj uygulama¬larında karşılaşılan çeşitli güçlükler ile yanlış uygulamaların hem işletmeleri, hem de öğrencileri güç duruma soktuğunu ortaya koymaktadır. Çalış¬mada, öğrencilerin staj uygulamaları hakkındaki görüşleri anket metodu uygulanarak elde edilmiş ve bilgisayar ortamında analiz edilmiştir. |
---|---|
ISSN: | 1302-1966 2651-4117 |